Weerbericht

Weerbericht 5 november – Wisselvallig

Zaterdag 5 november: Wisselvallig
Update 4/11 – 17u30

Vanavond gaat het vanaf het westen overal regenen. En ook het eerste deel van de nacht is het regenachtig. Er valt zo’n 5 tot 10 liter per vierkante meter. Minima rond 5 °C.

Zaterdagochtend is het eerst bewolkt en in het oosten valt er ook nog wat lichte regen. Snel verschijnen er wel opklaringen vanaf het westen, vooral rond het middaguur zijn dat soms brede opklaringen. Het is echter maar tijdelijk want vanaf het westen worden er tijdens de (late) namiddag en avond alweer buien verwacht. De maxima schommelen rond 9 à 10 °C. De westenwind waait matig. Aan zee gaat het stevig waaien met rukwinden tot 55 km/u.

De volgende dagen

Op zondag moeten we vanaf de middag rekening houden met buien, en vooral in West-Vlaanderen kunnen die buien toch vrij intens zijn en zelfs gepaard gaan met een donderslag. Het wordt een frisse dag met hooguit zo’n 7 of 8 graden tijdens de namiddag en bovendien gaat het ook stevig waaien uit het zuidwesten.

In de nacht van zondag op maandag blijft het erg wisselvallig met een hele reeks buien. In Vlaanderen zijn dat gewone regenbuien, maar in de Ardennen wordt het koud genoeg voor winterse buien, daar kan voor het eerst dit najaar zelfs wat sneeuw vallen.

Op maandag, dinsdag en woensdag blijft het erg fris met amper 6 graden als maxima en er vallen toch regelmatig buien. Als het ’s nachts voldoende uitklaart kan het lichtjes vriezen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like