Weerbericht

Weerbericht 4 november – Tijdens de namiddag en avond regen

Vrijdag 4 november: Tijdens de namiddag en avond regen
Update 3/11 – 19u30

Vanavond en vannacht blijft het droog, eerst zijn er brede opklaringen, maar geleidelijk neemt de bewolking toe. Minima rond 5 °C.

Vrijdag is het eerst droog met nog enkele korte opklaringen, maar in de loop van de dag wordt het zwaarbewolkt en na de middag gaat het regenen vanaf het westen. In het centrum en het oosten blijft het wellicht een groot deel van de dag droog. Maxima rond 9 à 10 °C.

Vrijdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met perioden van regen.

De volgende dagen

Zaterdagochtend is het regenachtig in de oostelijke provincies, maar snel wordt het droog en zijn er zonnige perioden. Vooral rond het middaguur zijn er toch wel brede opklaringen. ‘s Namiddags wordt het echter alweer wisselvallig in de kuststreek en ‘s avonds worden er ook elders in het land enkele buien verwacht. Maxima tussen 8 en 10 °C. De noordwestenwind waait vrij krachtig aan zee en matig in het binnenland.

Zondag, maandag en dinsdag krijgen we aanvoer van polaire lucht, en daardoor wordt het erg wisselvallig en fris. Vooral in de kuststreek kunnen de buien soms vrij intens zijn. Overdag halen we amper 7 of 8 °C en ‘s nachts kan het licht vriezen. In de Ardennen worden begin volgende week de allereerste sneeuwvlokken verwacht.

De dagen nadien blijft het overwegend droog maar wel vrij koud met hooguit 6 °C als maxima.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like