Weerbericht

Weerbericht 3 november – Op de meeste plaatsen droog

Donderdag 3 november: Op de meeste plaatsen droog
Update 2/11 – 18u

Vanavond en vannacht vallen er verspreid in het land nog enkele buien, enkel in het uiterste westen blijft het droog. Minima tussen 4 en 8 °C.

Op donderdag is er in het noorden van ons land tijdens de voormiddag nog kans op een bui, maar voorts blijft het droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Maxima rond 11 à 12 °C. De wind waait zwak uit het zuidwesten.

Donderdagnacht blijft het droog en wisselend bewolkt.

De volgende dagen

Vrijdagvoormiddag zijn er nog opklaringen, maar geleidelijk neemt de bewolking toe. Rond de middag begint het te regenen aan de kust en in de loop van de namiddag verovert de regenzone het hele land. Eerst valt er meestal lichte regen, ‘s avonds gaat het in de meeste streken matig regenen. We halen zo’n 11°C en het gaat harder waaien uit het zuidwesten.

Zaterdagochtend is het regenachtig, maar stilaan wordt het droger vanaf het westen. Na de middag blijft het meestal droog bij een afwisseling van zon en wolken. Het wordt iets frisser met maxima rond 8 à 10 °C.

Zondag, maandag en dinsdag krijgen we aanvoer van polaire lucht, en daardoor wordt het erg wisselvallig en fris. Vooral in de kuststreek kunnen de buien soms vrij intens zijn. Overdag halen we amper 7 of 8 °C en ‘s nachts kan het licht vriezen. In de Ardennen worden begin volgende week de allereerste sneeuwvlokken verwacht.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like