Weerbericht, Weerblog

Enkele wisselvallige dagen

Na het zonnige weer van dit weekend is de bewolking vandaag overal toegenomen. De komende dagen neemt ook de kans op regen en buien tijdelijk toe, bij temperaturen die zeker niet koud zullen aanvoelen. Aan het eind van de week zou nieuwe hogedrukopbouw zorgen voor rustig en droog weer.

Vanavond en vannacht blijft het meestal zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. Tegen de ochtend kan er wat nevel of zelfs mist gevormd worden. Door de bewolking wordt het een vrij zachte nacht met minima rond 17 °C.

Dinsdag is het vaak bewolkt met slechts enkele opklaringen. In de loop van de dag moeten we rekening houden met buien, en vooral na de middag kunnen de buien lokaal intens zijn, lokaal is daarbij zelfs kans op een donderslag. Zoals steeds bij buien zullen er grote verschillen zijn van plaats tot plaats. Op de ene plek kan er meer dan 10 mm regen vallen, terwijl er op andere plaatsen nauwelijks neerslag valt. Met temperaturen rond 23 °C is het best warm.
In de nacht naar woensdag kan er op veel plaatsen mist gevormd worden.

Op woensdag krijgen we gelijkaardig weer met een reeks buien, die lokaal intens kunnen zijn. Tussen de buien door zien we de zon schijnen bij temperaturen rond 22 °C.

Donderdag trekt een storing over het land met vooral in de voormiddag wat regen, in de loop van de namiddag wordt het droger met opklaringen vanaf de kust. We bevinden ons dan in de frissere lucht met maxima van hooguit 19 °C.

Vrijdag en in het weekend blijft het wellicht droog met mooie opklaringen. Temperaturen rond 19 à 22 °C

Previous Post Next Post

You Might Also Like