Weerbericht, Weerblog

Enkele koele dagen, begin volgende week opnieuw warmer

Vandaag en ook de eerstvolgende dagen zorgt een lagedrukgebied boven de Noordzee voor aanvoer van koelere zeelucht, bovendien schuiven bijhorende (verzwakte) storingen over ons land. Tijdens het weekend zal de luchtdruk geleidelijk aan beginnen stijgen en krijgen we aanvoer van zachtere lucht. Begin volgende week kunnen de temperaturen opnieuw stijgen richting 23 °C, mogelijk nog iets meer.

Vandaag is het wisselvallig met buien die van west naar oost over het land trekken. Het kan bij momenten stevig doorregenen. Tijdens de passage van de buien gaat het wat harder waaien uit het noordwesten. Tijdens de late namiddag en avond wordt het droog en verschijnen er geleidelijk aan opklaringen vanaf de kust. Het is gevoelig koeler dan de voorbije dagen met maxima van hooguit 20 °C.

In de loop van de avond zijn er tijdelijk brede opklaringen en koelt het af naar minima rond 13 °C. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking snel toe en gaat het lichtjes regenen. Het eerst aan zee, later ook in het binnenland.

Morgen is het eerst bewolkt, met vooral in het oostelijk deel van het land nog wat (lichte) regen. In de namiddag blijft het droog met een wisselende bewolking. Het is vrij koel met maxima rond 17 of 18 °C, bovendien waait er een stevige (4 Bft) westenwind. Aan zee kan de wind zelfs even vrij krachtig (5 Bft) waaien.

Zaterdag zijn er eerst brede opklaringen, maar geleidelijk aan zal er meer bewolking verschijnen. Mogelijk valt er over het uiterste noorden wat lichte regen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog, temperaturen rond 20 °C.

Zondag wordt een droge dag met in de namiddag toch mooie opklaringen. Het kan al wat warmer worden met 22 °C.

Begin volgende week is er nog enige onzekerheid, maar steeds meer berekeningen gaan uit van overwegend droog weer met mooie opklaringen. De temperaturen gaan mogelijk in stijgende lijn met maandag en dinsdag temperaturen van 23 °C en meer…

Previous Post Next Post

You Might Also Like