Weerbericht

Weerbericht 26 november – Overwegend bewolkt

Zaterdag 26 november: Overwegend bewolkt
Update 26/11 – 10u

Vandaag blijft het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt. Enkel in het noorden van het land kunnen er enkele opklaringen verschijnen. De wind waait meestal zwak uit het noordoosten bij temperaturen rond 7 °C.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt en wordt het nevelig. Tegen het einde van de nacht kan er uit de bewolking wat lichte regen of motregen vallen. De minima schommelen rond 2 à 3 °C.

De volgende dagen

Zondag wordt een grijze, sombere dag. Uit die bewolking kan er soms wat motregen vallen, maar zeker geen grote neerslaghoeveelheden. Het grootste deel van de dag blijft het droog. We halen maxima rond 8 °C. Zondagavond en –nacht klaart het helemaal uit, en daardoor kunnen de temperaturen terug richting het vriespunt zakken.

Maandag en dinsdag worden zonnige, rustige en droge dagen, maar het wordt wel behoorlijk fris met amper 4 °C overdag en tijdens de nachten krijgen we algemene nachtvorst. In de nacht van maandag op dinsdag zakt de temperatuur richting -3 tot lokaal -5 °C.

Ook woensdag blijft het droog, maar dan neemt de bewolking toe. Het blijft fris met maxima rond 4 °C.

Op donderdag maakt dan een warmtefront een einde aan die periode met koud en droog weer. Donderdag gaat het regenen en gaat het harder waaien. Tegen het einde van de volgende week stijgen de temperaturen richting 8 à 9 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like