Weerbericht, Weerblog

Veel bewolking met een koude noordoostenwind

Het was alweer een zonovergoten weekend, maar de komende dagen zullen toch opnieuw de wolken het weerbeeld domineren. Het is fris weer voor de tijd van het jaar met minima rond het vriespunt en overdag stijgt het kwik naar temperaturen tussen 4 en 8 °C. De noordoostenwind doet het koud aanvoelen, maar écht winters wordt het de eerstkomende week nog niet.

Vanavond en tijdens het eerste deel van de nacht zijn er brede opklaringen waardoor het goed afkoelt. Minima rond het vriespunt. Tegen de ochtend verschijnt er steeds meer lage bewolking vanuit Nederland en dat zal de afkoeling wat temperen.

Morgen blijft het ook vaak bewolkt, met slechts enkele (korte) opklaringen. Verspreid over het land kunnen er enkele lichte buitjes vallen, maar op heel wat plaatsen blijft het toch volledig droog. Het wordt morgen zo’n 6 à 7 °C, maar door de matige tot vrij krachtige noordoostenwind voelt het aan alsof het ook overdag blijft vriezen.

Tijdens de nacht naar dinsdag verschijnen er bredere opklaringen en dan zakt de temperatuur opnieuw richting het vriespunt.

Ook dinsdag zal het matig tot vrij krachtig waaien uit het noordoosten. In thermometerhut wordt het zo’n 4 à 5 °C maar door de gure wind voelt het veel kouder aan.
Er zijn veel wolkenvelden, met mogelijk wat lichte regen of enkele natte sneeuwvlokken in het westen van het land, maar die hoeveelheden blijven miniem.

Tijdens de nacht naar woensdag zakt de temperatuur tot rond het vriespunt.

Woensdag, donderdag en ook vrijdag blijft het op een licht buitje na overwegend droog. De wind zal het wat kalmer aandoen en het kwik kan ook enkele graden winst boeken. Overdag komen we uit bij maxima rond 6 à 8 °C, ‘s nachts kan het wel steeds lichtjes vriezen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like