Weerbericht

Weerbericht 9 oktober – Na het ochtendgrijs brede opklaringen

Zondag 9 oktober: Na het ochtendgrijs verschijnen er brede opklaringen
Update 8/10 – 18u

Vanavond en vannacht neemt de bewolking weer toe. Op de meeste plaatsen blijft het droog, al kan een enkele noordzeebui de kustregio bereiken. De wind valt volledig weg. Het wordt een frisse nacht met minima rond het vriespunt in de Ardennen en tussen 4 en 8 °C elders. Tegen het einde van de nacht kan er nevel en mist gevormd worden die het zicht plaatselijk beperkt.

Na een grijze start verschijnen er vrij snel mooie opklaringen. In de loop van de namiddag zal de bewolking echter weer toenemen en ‘s avonds en ‘s nachts kunnen opnieuw buien vanaf de Noordzee over de kuststreek en het noordwesten van het land trekken. Temperaturen morgennamiddag rond 14 °C. De wind waait zwak en draait in de loop van de dag van het noordoosten naar het noordwesten.

De volgende dagen

Maandag wordt het wisselvallig met vooral over het westen enkele stevige buien zie zelfs kunnen gepaard gaan met een donderslag. In het centrum en het oosten vallen er minder buien en is het zelfs vaak droog. Het blijft fris met maxima rond 14 °C.

Op dinsdag, woensdag en donderdag blijft het overwegend droog, met soms brede opklaringen. De nachten zijn koud met temperaturen tussen 2 en 7 °C en overdag halen we maximaal zo’n 13 of 14 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like