Weerbericht

Weerbericht 10 oktober – Buien in het westen

Maandag 10 oktober: Buien in het westen
Update 9/10 – 18u30

Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe. Er schuiven van over de Noordzee enkele buien over het westen en het noordwesten van het land. Minima tussen 5 en 8 °C.

Maandag vallen er vooral in West- en Oost-Vlaanderen regelmatig buien. Aan zee kunnen de buien ook gepaard gaan met een donderslag. Tijdens de namiddag kan er ook dieper in het binnenland een bui tot ontwikkeling komen, maar het blijft toch wel vaak droog. Maxima in Vlaanderen rond 14 graden. De wind waait zwak en ruimt in de loop van de dag naar het noordoosten.

Maandagnacht wordt het droog met brede opklaringen. En het koelt sterk af. Minima tussen 0 en 4 °C. Aan de grond kan het licht vriezen.

De volgende dagen

Na een koude en nevelige start verschijnen er op dinsdag snel meer wolkenvelden. ‘s Namiddags kan er een drupje vallen, maar het blijft toch overwegend droog weer. Het is vrij fris, met maxima rond 13 °C. De wind is zwak tot soms matig uit noordoostelijke richting.

Woensdag domineren de wolken het weerbeeld, maar het blijft overwegend droog bij middagtemperaturen rond 12 °C. De wind neemt in kracht toe.

Ook donderdag blijft het droog, bij een afwisseling van zon en wolken. Er waait een onaangename, frisse oostenwind.

Op vrijdag zou een neerslagzone vanaf het zuiden dichterbij kunnen komen maar die verwachting is nog onzeker. Daarover de komende dagen meer.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like