Weerbericht

Weerbericht 29 september – Meer bewolking vanaf het westen

Donderdag 29 september: Meer bewolking vanaf het westen update 8u45

Vandaag neemt de bewolking in het westen vrij snel toe. Terwijl in het centrum en het oosten de zon regelmatig verschijnt. Na de middag gaat het aan zee lichtjes regenen, elders blijft het tot de avond droog. In het oosten kan de zon het langst schijnen, waardoor in Limburg de hoogste temperaturen verwacht worden. Maxima tussen 18 tot 22 °C. De zuidwestenwind waait matig tot soms vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/u.

Vanavond trekt de storing met lichte regen verder landinwaarts. Veel neerslag zit er niet in, er valt hoogstens zo’n 2 tot 5 l/m².

De volgende dagen

Vrijdagochtend is het in het westen al droog geworden met enkele opklaringen, terwijl het in het centrum en oosten nog zwaarbewolkt is met perioden van regen. ‘s namiddags blijft het op een lokale bui wellicht droog bij een afwisseling van zon en wolken. Maxima rond 17 of 18 °C. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.

Zaterdagvoormiddag is het op de meeste plaatsen droog, maar vanaf de middag worden er buien verwacht die vanaf het westen over het land zullen trekken. Maxima rond 18 °C bij een meestal matige wind uit het zuidwesten.
Zondag wordt een erg wisselvallige dag met regelmatig (felle) buien. Het gaat bovendien weer stevig waaien en het is vrij fris met hooguit 16 of 17 °C.

Vanaf maandag komen we opnieuw onder invloed van hoge druk. Volgende week lijkt overwegend droog, en vrij zacht voor de tijd van het jaar te verlopen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like