Weerbericht

Weerbericht 30 september – Overwegend droog

Vrijdag 30 september: Overwegend droog
Update 29/9 – 18u45

Vanavond trekt er een storing met wat regen over ons land. Veel neerslag valt er niet, hoogstens enkele liter per vierkante meter. Vannacht wordt het in het westen vrij snel droog met enkele opklaringen. Minima rond 13 °C.

Op vrijdag valt er eerst nog wat regen over de oostelijke provincies, terwijl het elders al droog is geworden. Tijdens de namiddag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het op de meeste plaatsen droog, al blijft de kans op een lokale bui bestaan. Maxima van 13 °C in de Hoge Venen tot 18 à 19 °C in Vlaanderen. De zuidwestenwind waait matig en aan zee soms vrij krachtig.

Vrijdagnacht blijft het droog. Minima rond 9 °C.

De volgende dagen

Zaterdagvoormiddag is het op de meeste plaatsen droog, maar vanaf de middag worden er buien verwacht die vanaf het westen over het land zullen trekken. Door het warme zeewater kunnen de buien aan de kust wat feller zijn en gepaard gaan met een donderslag. De maxima schommelen rond 18 à 19 °C bij een meestal matige wind uit het zuiden. Aan zee waait het vrij krachtig.

Zondag wordt een erg wisselvallige dag met regelmatig (felle) buien, opnieuw kunnen de buien vooral aan zee onweerachtig zijn en het gaat weer stevig waaien. Het is vrij fris met hooguit 16 of 17 °C.
Zondagnacht wordt het droog met brede opklaringen, en dat wordt een koude nacht met minima rond 6 °C. In de Ardennen zou het lichtjes kunnen vriezen.

Vanaf maandag komen we opnieuw onder invloed van hoge druk. Volgende week lijkt overwegend droog en zonnig te verlopen. Overdag halen we maxima rond 19 °C, maar ‘s nachts koelt het altijd goed af.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like