Weerbericht

Weerbericht 1 oktober – Na de middag buien

Zaterdag 1 oktober: Na de middag buien
Update 30/9 – 18u05

Vanavond en vannacht vallen er in de kustregio nog enkele buien, elders in Vlaanderen blijft het droog.
Minima rond 11 °C.

Zaterdagvoormiddag regent het in het uiterste oosten, terwijl het elders droog is met opklaringen. Vanaf de middag wordt het wel wisselvallig met buien die vanaf het westen over het land zullen trekken. Vooral tijdens de namiddag en het eerste deel van de avond worden er talrijke buien verwacht. Door het warme zeewater kunnen de buien aan de kust wat feller zijn en er gepaard gaan met een donderslag. De maxima schommelen rond 18 à 19 °C bij een meestal matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten. Aan zee waait het vrij krachtig.

De volgende dagen

Ook zondag is het wisselvallig met regelmatig (felle) buien, opnieuw kunnen de buien vooral aan zee onweerachtig zijn en het gaat weer stevig waaien. Tussen de buien door zijn er ook wel langere droge perioden en af en toe krijgen we ook wel de zon te zien. Het is vrij fris met hooguit 16 °C.
Zondagnacht wordt het droog met brede opklaringen. Onder die opklaringen koelt het goed af. Minima rond 6 °C. In de Ardennen zou het zelfs lichtjes kunnen vriezen.

Vanaf maandag komen we opnieuw onder invloed van hoge druk. Volgende week verloopt droog en zonnig. Overdag halen we maxima tussen 17 en 20 °C, maar ‘s nachts koelt het altijd goed af.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like