Weerbericht

Weerbericht 2 oktober – Wisselvallig en fris

Zondag 2 oktober: Wisselvallig en fris
Update 1/10 – 17u45

Vanavond en vannacht blijft het erg wisselvallig met soms felle buien. Op dit moment (17u45) trekken er intense buien over het land, met in de Kempen (Herentals/Heist-Op-den-Berg) zelfs onweer. Vannacht is er vooral aan zee nog kans op een donderslag. Minima rond 11 °C.

(Wie graag de buien volgt kan steeds de verzameling radars raadplegen op de website https://weerflits.be/radarbeelden/)

Ook zondag is het wisselvallig met regelmatig buien, al vanaf de voormiddag. Opnieuw kunnen de buien lokaal fel en onweerachtig zijn. Tussen de buien door zijn er ook wel langere droge perioden en af en toe krijgen we ook wel de zon te zien. Het is fris weer met maximaal 15 à 16 °C. Het gaat morgen ook stevig waaien. De noordwestenwind waait meestal matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee. Rukwinden tot 60 à 65 km/u.
Zondagnacht wordt het droog met brede opklaringen. Onder die opklaringen koelt het goed af. Minima rond 8 °C. De wind neemt wat in kracht af.

De volgende dagen

Maandag wordt een overgangsdag. Er zijn nog vrij veel wolken, en er kan nog een licht buitje vallen. Maxima rond 18 °C.

Dinsdag en woensdag worden mooie dagen met veel zon. Op dinsdag halen we nog zo’n 19 °C, maar op woensdag stroomt er wat frissere lucht over onze streken, dan wordt het maximaal 17 °C.

Donderdag en vrijdag verschijnen er meer wolken in het weerbeeld, maar het blijft wel droog. Het koelt overdag verder af naar waarden rond 15 °C als maxima.

De nachten worden volgende week gevoelig kouder met minima rond 5 à 6 °C. In de Kempen en in de Ardennen zou het aan de grond dan zelfs licht kunnen vriezen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like