Weerbericht, Weerblog

Nazomer(tje) op komst

Na weken van wisselvalligheid komt er nu toch echt wel een weersverbetering aan. De temperatuur kan vanaf donderdag oplopen tot 20 °C en misschien zit er wel nog iets meer in. Bovendien worden er brede zonnige perioden verwacht.

De weersverwachting van dag tot dag

Vanavond is er lokaal nog kans op wat gedruppel, maar vrij snel verdwijnen de buien en klaart het verder uit. In de landelijke gebieden kan nevel en mist zich vormen. Met minima rond 8 °C wordt het behoorlijk fris.

Woensdag is het weer gelijkaardig aan vandaag. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. In de namiddag verschijnt er wel meer bewolking, en lokaal kan er een beetje regen vallen, maar in heel wat streken blijft het droog. Voorlopig zijn de temperaturen nog aan de frisse kant met waarden rond 16 °C.

Vanaf donderdag wordt het gevoelig warmer met temperaturen die in de namiddag kunnen stijgen tot 20 °C. Er waait niet al te veel wind, waardoor die temperaturen aangenaam zullen aanvoelen.
Vooral na de middag is er vrij veel zonneschijn, met soms wat meer hoge wolken.

Vrijdag zou er in de voormiddag tijdelijk meer bewolking kunnen verschijnen, maar het blijft wel droog. Na de middag worden de opklaringen alweer breder. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar ruim 20 °C. De wind waait zwak uit het zuiden tot het zuidwesten.

Zaterdag en zondag worden een mooie, rustige nazomerse dagen! Na het verdwijnen van het eventuele ochtendgrijs is het genieten van veel zonneschijn bij temperaturen tot 22 °C (zie onderstaand kaartje voor zaterdag)! Er waait een zwakke zuidoostenwind.

De dagen nadien is de verwachting onzeker, vanuit het westen naderen regenzones en die zouden wel eens een einde kunnen maken aan dat stabiele weer, maar in de warme lucht blijven we volgens de laatste temperatuurpluim nog wel een lange tijd zitten.

De laatste temperatuurpluim is zeer duidelijk, vanaf donderdag zijn we vertrokken voor een (lange) periode met overdag temperaturen van 20 °C en meer 😉

In de temperatuurpluim zien we een duidelijke trend naar zachter weer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like