Weerbericht, Weerblog

Nazomerse periode

De voorspelde nazomer voor de komende dagen krijgt stilaan vorm. Vandaag is er vooral in de namiddag nog veel bewolking, maar de volgende dagen wordt het vaak zonnig en wordt het bijzonder warm voor de tweede helft van september.

Vandaag waren er al van ‘s morgens vroeg brede opklaringen en deze namiddag blijft er geregeld ruimte voor de zon, al verschijnen er stilaan ook meer en meer stapelwolken. Een enkele stapelwolk kan dik genoeg worden om een drupje te produceren, maar dat stelt amper iets voor. De wind waait zwak tot soms vrij matig uit het zuidwesten. De temperaturen stijgen naar waarden rond 20 °C.

Vanavond en vannacht blijft het rustig en droog met brede opklaringen. Het koelt behoorlijk af naar minima rond 8 à 10 °C. Tegen de ochtend kan er lokaal nevel of mist gevormd worden.

Morgen krijgt de zon meer ruimte, al kan er wel veel hoge sluierbewolking verschijnen. Het kwik klimt naar aangename temperaturen rond 22 °C, bij een zwakke bries uit het zuiden.

Maandag wordt het nog warmer en wordt het op veel plaatsen 23 tot 25 °C bij flink wat zon en slechts enkele wolkenvelden. Er waait bovendien amper wind.

Dinsdag wordt een topdag met veel zon en maxima rond 27 °C. In de Kempen komen we dichtbij 30 °C uit. Aan het einde van de dag kunnen er wel meer wolkenvelden verschijnen vanaf de kust.

Ook de dagen nadien blijven we wellicht vertoeven in warme lucht met op woensdag op veel plaatsen opnieuw 25 °C en meer. De kans op een lokale bui of onweer lijkt ‘s avonds wel wat groter te worden.

Daarna worden de kaarten zeer onzeker maar de kans op warmer weer dan gemiddeld is toch wel vrij groot.

Previous Post Next Post

You Might Also Like