Weerbericht, Weerblog

Week met zomerse allures

De komende dagen wordt met een zuidelijke stroming warme lucht aangevoerd. Vandaag kunnen we dat al merken met temperaturen die vlot stijgen naar maxima rond 22 °C, en vanaf morgen gaat het kwik zelfs de zomerse grens van 25 °C opzoeken.

Vandaag krijgen we de zon vaak te zien, al is ze soms wel gesluierd door veel hoge wolkenvelden. Het blijft wel overal droog en met temperaturen rond 22 °C is het aangenaam warm. Er waait een meestal zwakke wind uit het zuidwesten. Aan zee waait het tijdelijk matig.

Vanavond en vannacht blijft het erg rustig, de hoge wolkensluiers verdwijnen stilaan. Het wordt vrijwel helder. De temperaturen dalen naar minima rond 11 à 12 °C. Er kan tegen de ochtend wat nevel of mist gevormd worden.

Morgen brengt een zuidelijke stroming warme lucht met zich mee, vanuit de Middellandse Zee. Morgennamiddag kan het kwik gemakkelijk stijgen naar 25 °C. Het is vrij zonnig met slechts enkele wolkenvelden. Er waait een zwak briesje.

De nacht van maandag naar dinsdag verloopt bijzonder warm met minima rond 16 of 17 °C. Dankzij restanten van orkaan Helene 😉

Voor dinsdag is de verwachting bijgesteld, een zeer zwakke storing zorgt de eerste uren van de dag voor veel bewolking, maar gaande weg de dag wordt het steeds zonniger. Afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn wordt het 21 tot 25 °C. Het gaat matig (4 Bft) waaien uit het zuidwesten.

Woensdag wordt een mooie dag met zonnige perioden, afgewisseld met enkele wolkenvelden. Het wordt opnieuw wat warmer met temperaturen rond 25 à 26 °C. Ook woensdag waait er een stevige (3-4 Bft) zuidwestenwind.

Donderdag wordt de laatste warme dag van de periode. Er zijn mooie zonnige perioden, al kan er in de loop van de namiddag wat meer stapelbewolking verschijnen. Het blijft wellicht tot de avond droog. Al is de verwachting momenteel nog onzeker.

Vrijdag is het gedaan met de hoge temperaturen. Het wordt het frisser met perioden van regen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like