Weerbericht

Weerbericht 15 mei – Meer bewolking vanaf de kust

Update 14/05 – 19u30

Vanavond worden de opklaringen steeds breder. In het oosten zijn er nog enkele buien actief, maar tegen middernacht wordt het overal droog. Minima rond 7 °C.

Maandag zijn er in de voormiddag mooie zonnige perioden, maar nog voor de middag neemt de bewolking overal toe. Na de middag kan er wat lichte regen vallen aan zee en in het westen. Elders blijft het droog. Temperaturen tussen 17 °C en 21 °C. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden.

Maandagnacht blijft het bewolkt en is het zacht met minima rond 16 °C.

De volgende dagen

Dinsdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. En wordt het zacht met maxima rond 24 °C. Aan zee is er tijdens de late namiddag en aan het begin van de avond kans op een bui, elders blijft het droog. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Woensdag wordt een warme dag met zomerse temperaturen tot 26, lokaal misschien zelfs 27 °C. Er is vrij veel hoge bewolking, maar daar kan de zon gemakkelijk doorheen schijnen. Het blijft tot de avond overal droog.

In de nacht van woensdag op donderdag maakt een actieve regen- en onweerszone een einde aan het warme weer en ook op donderdag is het vaak zwaarbewolkt met buien, eventueel nog met lokaal onweer. Donderdagnamiddag en -avond is het in het westen overwegend droog, in het oosten blijft het nog lange tijd regenachtig. De maxima komen veel lager uit met 16 °C.

Donderdagnacht en vrijdagvoormiddag kan het bij momenten stevig regenen. Vrijdagnamiddag wordt het droger. Maxima rond 17 °C.

Volgend weekend blijft het wisselvallig met regelmatig buien, al lijken de neerslaghoeveelheden wel beperkt te blijven. Temperaturen rond 17 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like