Weerbericht

Weerbericht 11 mei – Warm, maar ook onweerachtig

Update 11/05 – 9u48

Vandaag neemt de bewolking vanaf het zuiden snel toe en kan er al wat lichte regen vallen, deze namiddag en avond worden er echter meer buien verwacht en dat kunnen bij momenten felle buien zijn met kans op onweer, korrelhagel en felle windstoten. Het is wel een warme dag met maxima rond 22 °C. De kans is het grootst in het noordwesten van het land.

In de loop van de nacht verdwijnt de kans op onweer, maar het blijft wel wisselvallig met perioden van regen. Het blijft zacht met minima rond 12 °C.

De volgende dagen

Vrijdag is het eerst bewolkt met nog wat regen, vooral in het noorden van het land. Rond de middag volgt een lange drogere periode met opklaringen, maar in de loop van de namiddag en avond wordt het opnieuw onstabiel met buien die lokaal gepaard gaan met onweer. Het blijft wel zacht met maxima rond 20 °C.

Zaterdag blijft het warm, maar ook onstabiel. Vooral in de namiddag kunnen er zich felle buien ontwikkelen met kans op onweer. De temperaturen blijven aan de zachte kant met 20 °C. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Zondag is er vooral in het centrum en het oosten nog kans op een bui, aan zee blijft het droog met mooie zonnige perioden. Maxima rond 20 °C.

Maandag en dinsdag blijft het vrij zonnig en droog met stilaan stijgende temperaturen. Maandag wordt het 20 °C, dinsdag 23 °C, Woensdag is 25 °C mogelijk, maar dan stijgt in de namiddag alweer de kans op een onweersbui.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like