Weerbericht

Weerbericht 10 mei – Zonnige lentedag

Update 9/05 – 19u18

Vanavond en vannacht wordt het helder. Het wordt een koude nacht met minima rond 2 °C in Vlaanderen en rond -3 °C in Hoog-België. Overal is er kans op lichte grondvorst. Tegen het einde van de nacht kan er regionaal wat nevel en mist gevormd worden.

Woensdag wordt een mooie lentedag met veel zon en slechts enkele onschuldige stapelwolken in de namiddag. Temperaturen van 13 °C aan zee tot 18 °C in het binnenland. De wind waait zwak uit oostelijke richtingen. Aan de kust kan er tijdens de namiddag een zeebries opsteken.

De volgende dagen

Donderdag zijn er eerst nog opklaringen, maar geleidelijk aan verschijnt er meer bewolking. In de voormiddag kan het in het oosten al een beetje regenen. In de namiddag ontstaan er buien met kans op onweer. Het wordt warm met maxima rond 20 °C.

Donderdagnacht blijft het onstabiel met buien, eventueel met onweer.

Ook op vrijdag en zaterdag wordt het wisselvallig met buien, en vooral tijdens de namiddag en de avond kunnen de buien lokaal fel zijn met kans op onweer. Het blijft zacht met temperaturen rond 20 °C.

Zondag is het licht wisselvallig, er kan nog wel eens een bui tot ontwikkeling komen, maar het is toch vaak droog. Het blijft zacht met 19 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like