Weerbericht

1 augustus – Westen droog, oosten buien

Update 31/07 – 19u

Vanavond en vannacht verschijnt er stilaan meer bewolking. In het zuiden ontstaan er buien, maar in Vlaanderen blijft het op de meeste plaatsen droog. Minima tussen 13 en 16 °C.

Dinsdag zorgt een buiige regenzone vooral in de oostelijke provincies voor perioden van regen, en er is ook kans op onweer. Hoe meer naar het noordwesten, hoe vaker de zon schijnt en hoe kleiner de kans op regen. Maxima van 21 °C aan zee tot 24 °C in het binnenland bij een zwak tot matige wind uit westelijke richtingen.

‘s Avonds wordt het overal snel droog met brede opklaringen.

De volgende dagen

Woensdag wisselen zon en wolken elkaar af. Er kunnen regionaal wel veel hoge en middelhoge wolken verschijnen. Overdag blijft het op de meeste plaatsen droog, maar ‘s avonds (vanaf 18u) vergroot de kans op regen aan de kust. Die regen schuift in de loop van de avond en nacht langzaam naar het binnenland. Het wordt vrij warm met maxima rond 24 °C.

Woensdagnacht is het wisselvallig met kans op enkele onweerachtige buien.

Donderdag moeten we eerst nog rekening houden met enkele buien, maar vrij snel wordt het vanaf het westen droog met opklaringen. In de oostelijke provincies blijft de kans op een bui de hele dag bestaan. Maxima rond 23 °C. Er waait een stevige wind, met rukwinden tot 50 of 60 km/u.

Ook vrijdag staat er een matige tot vrij krachtige wind, maar het blijft dan wel overwegend droog met opklaringen.
Tijdens het weekend blijft het op een bui na droog met een afwisseling van zon en wolken en dat bij 22 à 24 °C, heel normale temperaturen voor deze tijd van het jaar.

Een overzicht:

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like