Weerbericht

De weersverwachting voor de volgende dagen: stilaan koeler

8 mei 2018 – 19u

Vanavond blijft het nog lange tijd aangenaam buiten. Tegen middernacht zakt de temperatuur naar waarden rond 18 °C en tegen morgenochtend bereiken we minima rond 14 °C. Het blijft vrijwel helder.

Morgen blijft het een groot deel van de dag vrij zonnig, al verschijnen er in de loop van de namiddag ook stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het nog droog, maar in het oosten van het land (de Ardennen en Limburg) zijn enkele buien mogelijk, eventueel met een onweerachtig karakter.

De temperaturen verschillen morgen sterk van plaats tot plaats. Aan de kust komt de wind vanover zee waardoor het er fris blijft met maxima rond 14 of 15 °C, dieper in het binnenland kan kwik nog stijgen naar waarden rond 23 à 24 °C en in de kempen kan het zelfs nog 27 °C worden.

Tijdens de nacht naar donderdag neemt vanaf de kust de bewolking verder toe en kan er wat regen vallen. Geen echt grote neerslaghoeveelheden.

Donderdag, Hemelvaart, is het gevoelig frisser met hooguit 16 °C. De dag begint overwegend bewolkt en verspreid in het land vallen er enkele lichte buitjes. Na de middag wordt het snel droog met brede opklaringen vanaf de kust. De namiddag en avond verlopen zelfs vrij zonnig. Er staat wel vrij veel wind (4 Beaufort) uit het noordwesten.

Vrijdag wordt het weer een volledig droge dag met veel zon bij temperaturen rond 19 °C.

Zaterdag is het eerst droog met opklaringen, maar in de namiddag neemt de bewolking al snel toe en moeten we rekening houden met enkele buien. We krijgen op zaterdag wel opnieuw aanvoer van warmere lucht met maxima tussen 20 en 22 °C. ‘s Avonds en/of ‘s nachts trekt een actieve regenzone over het land.

Vanaf zondag schakelen we wellicht over naar een wisselvallig weertype met perioden van regen of buien en met temperaturen rond 15 à 16 °C is het dan zelfs wat te fris voor deze tijd van het jaar…

Previous Post Next Post

You Might Also Like