Weerbericht, Weerblog

Dinsdag: volop herfst met veel regen en wind

Na maandenlang droog en vrij rustig weer, krijgen we morgen te maken met een heel ander weertype. Het gaat langdurig regenen en vooral morgenavond gaat het hard waaien.
In Wallonië kan er tijdelijk zelfs wat winterse neerslag vallen, met lokaal de vorming van een sneeuwdek(je).

Neerslag

Na middernacht gaat het regenen vanaf het zuiden, en die neerslagzone zal lange tijd over grote delen van ons land blijven slepen waardoor het ook morgen overdag urenlang blijft regenen. Zodoende valt er verspreid over de dag tussen 20 en 35 l/m². De meeste neerslag lijkt voor het westen van het land.

In het zuiden van ons land kan er vannacht en tijdens de ochtend smeltende sneeuw of zelfs sneeuw vallen, aangezien die regio’s zich in de koude lucht bevinden. Tijdens de ochtenduren is het niet uitgesloten dat er ook in het centrum (regio tussen Aalst-Brussel-Leuven) heel even wat natte sneeuwvlokken te zien zijn, maar veel zal dat niet voorstellen. De meeste neerslag valt sowieso onder de vorm van regen. In de gebieden ten zuiden van Samber en Maas koelt het morgenvoormiddag wel voldoende af zodat er tijdelijk sneeuw kan vallen. Of die sneeuw ook op de weg blijft liggen is onzeker doordat de bodem nog warm is, maar het kan er dus wel even wit worden. Na de middag stijgen de temperaturen naar 7 tot 10 °C en valt er overal opnieuw regen.

Wind

Wanneer de depressiekern zich tijdens de voormiddag over ons land bevindt zal het rustig zijn. Maar in de namiddag en avond komen we toch wel in een sterk windveld terecht. De gemiddelde windsnelheid kan dan snel oplopen tot 5 à 6 Beaufort. Er zijn dan ook rukwinden mogelijk van 60 tot 80 km/uur. Op zich niets uitzonderlijks, maar aangezien er diverse Halloween-tochten worden georganiseerd morgenavond is dat toch iets om extra mee rekening te houden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like