Weerbericht

Weerbericht voor de komende dagen

Update 12/08
Na een lange periode met tropisch zomerweer zijn we de voorbije dagen terecht gekomen in perfect normaal, Belgisch zomerweer, en de komende dagen gaat het op en af. Vandaag is het zomers en blijft het droog, morgen zal het eerder koel zijn met regelmatig buien, tegen woensdag komt de temperatuur echter weer vlot boven 25 °C uit.

Warme zondag

Vandaag wordt door een zuidelijke stroming warme lucht aangevoerd waarbij het vanmiddag zomers warm wordt met 25 °C aan zee, en 27 à 28 °C in het binnenland.
Het is vrij zonnig, met in de loop van de dag steeds meer hoge wolken. Aan de kust en in het westen krijgt de zon het deze namiddag steeds moeilijker. Vanavond wordt het vanaf de kust bewolkt met aan zee mogelijk al wat licht gedruppel. De wind waait matig en later zwak uit zuidelijke richtingen.

Buien tijdens de nacht

Vannacht trekt een koufront van west naar oost over het land. De passage van dit front gaat gepaard met verspreide buien. Lokaal kunnen de buien best intens zijn en gepaard gaan met een donderslag. Het blijft vrij zacht met minima rond 17 °C.

Wisselvallige maandag

Maandag is het al vanaf de vroege ochtend erg wisselvallig met buien die vanuit het zuidwesten over het land schuiven. De buien kunnen nog steeds pittig zijn, met kans op een donderslag. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten. Er zijn veel wolkenvelden, maar tussen de buien door zien we de zon toch regelmatig schijnen. Het is gevoelig frisser met maxima rond 20 à 21 °C. Pas tijdens de avond worden de buien wat minder talrijk en intens.

Overwegend droge dinsdag

Op dinsdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is nog kans op een lokaal buitje, maar doorgaans blijft het droog. Het wordt warmer met temperaturen rond 23 °C. Er waait een matige westenwind.

Zomerse woensdag

Op woensdag zijn er mooie zonnige perioden, afgewisseld met enkele wolkenvelden. Het blijft droog en het wordt warmer. Temperaturen rond 26 °C in het binnenland. 21 of 22 °C aan zee.

Donderdag zou het aan de voorzijde van een storing warm kunnen worden, hoe warm precies is afhankelijk van de timing van de regen. Momenteel ziet het er naar uit dat we op donderdag vooral tijdens de late namiddag en avond zullen moeten rekening houden met regen. Wordt vervolgd 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like