Weerbericht

5 augustus – Enkele buien

Update 4/07 – 17u

Vanavond blijft het droog met opklaringen, in het westen zijn dat soms zelfs heel brede opklaringen. De wind neemt snel in kracht af en wordt uiteindelijk zwak. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe. Een regenzone schuift over grote delen van Wallonië, maar in Vlaanderen blijft het op de meeste plaatsen droog. Enkel Limburg maakt kans op wat regendruppels. Minima rond 15 °C.

Op basis van de laatste weerkaarten moeten we morgen toch rekening houden met enkele buien. Die buien zijn meestal wel van korte duur. In het westen wordt het na de middag helemaal droog, elders kan er tot de avond nog een bui tot ontwikkeling komen. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af bij maxima rond 21 °C. De wind waait morgen veel minder sterk als vandaag, maar wel nog matig uit het westen.

‘s Avonds en ‘s nachts wordt het overal droog met brede opklaringen.

De volgende dagen

Zondag wordt een vrij mooie dag. In de voormiddag is het zonnig, maar in de loop van de dag ontwikkelen er zich wat stapelwolken. Aan zee blijft het de hele dag zonnig. Maxima rond 22 °C. Een waait een zwak briesje uit westelijke richtingen.

Maandag wordt voor veel mensen de beste dag van de periode met vrij veel zonneschijn. Er kunnen wel veel hoge sluierwolken aan de hemel verschijnen. Het wordt warmer met maxima rond 24 °C, in de kempen halen we de zomerse 25 °C grens.

Van dinsdag tot donderdag krijgen we heel ander weer. Het wordt erg wisselvallig met talrijke buien. De buien kunnen soms fel zijn en gepaard gaan met onweer.
Ook de temperatuur zakt weg. Woensdag halen we amper 19 °C.

Nadien, tegen het verlengde weekend, is er in de weermodellen een tendens naar heel vaak droog en geleidelijk warmer weer. Deze tendens tekent zich al een aantal dagen af, maar daar moeten we volgende week nog bevestiging van krijgen 😉

Een overzicht:

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like