Weerbericht

Weerbericht 13 november – Bewolkt met af en toe wat lichte regen

Zondag 13 november: Bewolkt met af en toe wat lichte regen
Update 13/11 – 9u45

Zondag blijft het het grootste deel van de dag zwaarbewolkt met af en toe wat gemiezer. Geen grote neerslaghoeveelheden. Op de Ardense hoogten kan er wat smeltende sneeuw vallen. In de loop van de dag wordt het droger vanaf het noorden, en mogelijk verschijnen er voor zonsondergang nog enkele opklaringen, die kans is het grootst in de provincies Limburg en Antwerpen. Het blijft wat te fris voor de tijd van het jaar met maxima rond 6 à 7 °C. De wind waait zwak uit oostelijke richting.

Tijdens de nacht naar maandag blijft het rustig en klaart het helemaal uit. Daardoor kan het koud worden met op veel plaatsen negatieve minima. Lokaal kan er nevel en mist gevormd worden, die kunnen aanvriezen.

De volgende dagen

Maandag is het eerst koud met op veel plaatsen vrieskou, maar snel stijgt de temperatuur richting 7 °C bij een afwisseling van zon en wolken. Aan zee zou de bewolking tijdens de namiddag wat hardnekkiger kunnen worden met mogelijk ook enkele drupjes regen, maar voorts blijft het overal droog. De wind is zwak uit het zuiden.

Dinsdag blijft het de hele dag zwaarbewolkt. Soms valt er wat lichte regen of motregen uit de bewolking, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Er stroomt in de loop van de dag zachtere lucht binnen. Tegen de avond halen we maxima rond 10 °C. De wind is matig uit zuid tot zuidwest.

Dinsdagnacht gaat het harder regenen en ook op woensdag blijft het dikwijls bewolkt met regen die vanaf het westen door het land trekt. Op woensdag wordt het nog wat zachter met maxima rond 13 °C.
De rest van de week verloopt wisselvallig met buien. En het gaat vrij stevig waaien. Het wordt opnieuw iets frisser met maxima rond 8 à 10 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like