Weerbericht

Weerbericht 14 november – Lichte regen vanaf het westen

Maandag 14 november: Lichte regen vanaf het westen
Update 13/11 – 19u45

Vannacht is het droog met geleidelijk ook meer en meer opklaringen. Op het einde van de nacht kan er op veel plaatsen nevel en mist gevormd worden die lokaal ook kan aanvriezen. Want het wordt koud met minima tussen -2 (in de opklaringsgebieden) en 3 °C in Vlaanderen.

Op maandag starten we grijs, met nevel, mist en lage wolken, maar het is aanvankelijk wel droog weer. Pas in de loop van de dag schuift een zwakke storing vanaf het westen over het land. Rond de middag begint het te regenen in het westen en ‘s namiddags kan er ook in de andere regio’s wat lichte regen of motregen vallen. De wind is eerst nog zwak, maar gaat in de loop van de namiddag matig waaien uit zuidelijke richtingen.
Het is wat te fris voor de tijd van het jaar met maxima rond 5 à 7 °C.

In de nacht van maandag op dinsdag blijft het zwaarbewolkt met perioden van lichte regen. In de loop van de nacht stroomt er via het zuidwesten wat zachtere lucht binnen.

De volgende dagen

Dinsdag blijft het de hele dag zwaarbewolkt. Soms valt er wat lichte regen of motregen uit de bewolking, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. Het wordt in de loop van de dag steeds zachter. Tegen de avond halen we maxima rond 11 of 12 °C. De wind is matig uit zuid tot zuidwest.

Dinsdagnacht gaat het harder regenen en ook op woensdag blijft het dikwijls bewolkt met regen die vanaf het westen door het land trekt. Op woensdag wordt het nog wat zachter met maxima rond 13, lokaal 14 °C.

De rest van de week verloopt wisselvallig met buien. En het gaat vrij stevig waaien. Het wordt opnieuw iets frisser met maxima rond 8 à 9 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like