Weerbericht

Zacht kerstweekend

Zacht kerstweekend
Update 23/12 – 12u20

Het is al een tijdje duidelijk dat we tijdens het weekend evolueren naar erg zacht, maar ook vrij winderig weer.

Vandaag (vrijdag) blijft het tot de avond droog, maar de bewolking zal aandikken en het gaat harder waaien uit het zuidwesten met rukwinden rond 50 à 60 km/u. Rond middernacht gaat het een tijdje licht regenen. Die zwakke regenzone schuift vrij snel door waardoor het op het einde van de nacht al opnieuw droog wordt met opklaringen. De minima liggen rond een graad of 5.

Morgen (zaterdag) blijft het overdag droog met ook wel zonnige perioden, al kan de zon wel dikwijls gesluierd zijn door hoge wolken. De maxima schommelen rond 8 à 9 °C bij een meestal matige wind.

Kerstavond en kerstnacht is het zwaarbewolkt met perioden van lichte regen of motregen.

Zondag, Kerstdag, blijft het meestal bewolkt met perioden van motregen. Daarbij waait het matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten. Maar die wind voert wel zachte lucht aan. Het wordt in Vlaanderen zo’n 10 tot lokaal 13 °C (zie kaartje). De normale maxima schommelen rond 6 °C.

charts_gsm_t2m_bx_57

Maandag is het eerst zwaarbewolkt met ook regen, maar na de middag wordt het droog en klaart het op. Ook maandag is het nog zacht met maxima rond 10 °C, en er waait nog steeds veel wind.

Vanaf dinsdag krijgen we droog en veel rustiger weer. Het wordt ook frisser met overdag temperaturen rond 6 à 7 °C, en ’s nachts gaat het in de loop van de volgende week opnieuw licht vriezen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like