Weerbericht, Weerblog

Weerfoto’s op Facebook

Begin dit jaar hebben we een platform gecreëerd om weerfoto’s uit de verschillende Vlaamse provincies te verzamelen. Via weergroepen op Facebook kunnen er foto’s gedeeld worden van allerlei weerfenomenen. Gaande van onweer tot rustig lenteweer. Alle weerfoto’s zijn van harte welkom, als er maar een weerelement op staat.

Het is een initiatief van mezelf en 4 andere weermannen, namelijk Weerman Ruben Peelman, Weerstation Zoersel & omstreken, Meteo Ward en Meteo Reni.

We merkten immers dat er toch veel mensen graag weerfoto’s nemen, zeker nu er door corona meer gewandeld wordt dan ooit tevoren.

De weerfoto’s kunnen ook een meerwaarde vormen voor onze weerberichten. Het weer kan namelijk enorm verschillen op relatief korte afstand en zo krijgen we toch een heel goed beeld op lokale weersverschijnselen en kunnen we onze korte termijn voorspellingen nog beter maken.

Inmiddels zijn de weergroepen al een groot succes geworden. Dagelijks worden er tientallen weerfoto’s en waarnemingen gepost. Er wordt bovendien volop geliked, gedeeld en gereageerd.

Het succes van de weergroepen is ook de regionale zender ATV niet ontgaan. Sinds begin maart wordt er dagelijks een weerfoto uit de groep getoond aan het einde van het middagnieuws (zie bovenstaande reportage).

Neemt u ook regelmatig een weerfoto of houdt u van van mooie natuurfoto’s?
Neem gerust eens een kijkje en word lid van één of meerdere van onderstaande facebookgroepen:

Meteo West-Vlaanderen
Meteo Oost-Vlaanderen
Meteo Vlaams-Brabant
Meteo Antwerpen
Meteo Limburg

Previous Post Next Post

You Might Also Like