Weerbericht, Weerblog

Tijdelijk kouder

Het wordt de komende dagen gevoelig kouder, met ‘s nachts mogelijk matige vorst en maxima die amper boven het vriespunt uitkomen. Het is echter maar van korte duur, want zondag komt er alweer een weersverandering aan met zachtere termperaturen en toenemende neerslagkansen…

Temperatuurpluim volgens het Amerikaanse weermodel.

De weersverwachting voor de volgende dagen:

Vanavond en vannacht blijft het rustig en droog met eerst brede opklaringen. Later vannacht wordt er nevel en mist gevormd die het zicht op sommige plaatsen erg kan beperken. Bovendien kan de mist ook aanvriezen want de temperaturen zakken naar waarden tussen 1 en -2 °C.

Morgenochtend is het eerst grijs met nevel en aanvriezende mist. In de loop van de dag verschijnen er enkele opklaringen, al kan het ochtendgrijs op sommige plaatsen lang hardnekkig blijven. Het blijft wel overal droog en rustig weer bij maxima rond 3 à 4 °C.

Woensdagnacht zijn er brede opklaringen en krijgen we algemene nachtvorst met minima tussen 0 en -3 °C. Tegen de ochtend is er kans op lokale nevel en aanvriezende mist.

Donderdag wordt het niet veel warmer dan 2 °C. Het blijft wel droog met soms mooie zonnige perioden, afgewisseld met enkele wolkenvelden. 

Vrijdag wordt het na een erg koude nacht, met minima tussen -5 en -2 °C opnieuw mooi met zonnige perioden, maar het kwik komt amper boven het vriespunt uit. De wind waait meestal zwak uit het oosten tot het noordoosten. ‘s Avonds gaat het snel vriezen. 

De nacht naar zaterdag wordt wellicht de koudste van de periode met op vele plaatsen matige vorst (minima rond -4 à -6 °C).

Zaterdag blijft het nog droog, met eerst nog mooie zonnige perioden, maar geleidelijk aan verschijnt er meer en meer bewolking.  Zaterdagavond, -nacht of zondagochtend bereikt zachtere lucht ons land. Ook de kans op neerslag neemt toe, de eerste neerslag zou tijdelijk kunnen aanvriezen, dus dat wordt iets dat we de komende dagen zeker blijven opvolgen. 

Zondag wordt het regenachtig met ook vrij veel wind. Het wordt zachter, met maxima rond 7 °C. 

Na het weekend komen we opnieuw in een westcirculatie terecht, waarbij storingen ons gemakkelijk bereiken. We krijgen wisselvallig en relatief zacht winterweer, zonder dat er extreem hoge temperaturen verwacht worden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like