Weerbericht

Weerbericht 28 december – Mist en lage wolken

Woensdag 28 december: Eerst (aanvriezende) mist, later wisselen lage wolken en enkele opklaringen af
Update 27/12 – 15u30

Vanavond blijft het lichtbewolkt tot helder weer. In de loop van de nacht vormt zich nevel, mist en lage wolken. De mist kan aanvriezen want het gaat op de meeste plaatsen vriezen. Minima tussen 1 en -3 °C. Het is dus opletten voor beperkt zicht en rijmplekken op de weg.

Morgen, woensdag, starten we grijs met op de meeste plaatsen mist. In de loop van de dag trekt de mist op, maar het blijft ook dan nog vaak bewolkt weer. Het blijft fris met maximaal 3 °C. Als de zon toch wat vaker kan schijnen in de loop van de namiddag wordt het zo’n 4 of 5 °C (vooral in het oosten van het land). De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten.

Woensdagnacht vormt zich opnieuw aanvriezende mist. Minima tussen -1 en -5 °C.

De volgende dagen: Fris, maar voorlopig geen doorzettend winterweer

De komende dagen krijgen we onder invloed van een stevig hogedrukgebied rustig en droog weer. Het is vrij fris met overdag amper 4 °C en tijdens de nachten kan het steeds goed vriezen doordat de aarde ‘s nachts snel haar warmte verliest. Overigens is de luchtkwaliteit bij deze weercondities vrij slecht omdat het fijn stof gevangen blijft in de onderste koude luchtlagen.

Tegen het weekend verandert het hogedrukgebied van positie waardoor neerslagzones vanuit het noordwesten ons land kunnen bereiken, tegelijkertijd koelen ook de bovenluchten koelen af, waardoor de kans op winterse neerslag in de Benelux vergroot. De Hoge Venen (boven 500m) mogen vanaf zondag sneeuw verwachten, maar in de lagere regio’s blijft de kans op winterse neerslag voorlopig erg beperkt. In de loop van de volgende week zou de neerslag tijdens de nacht en ochtend ook in laag- en midden België tijdelijk als smeltende sneeuw kunnen vallen, maar dat moet de komende dagen zeker nog worden opgevolgd. De kans dat we volgende week met een echt wit sneeuwtapijt in Vlaanderen te maken krijgen, ligt momenteel nog maar rond 10 à 20 %.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like