Weerbericht

Weerbericht 1 januari – Regen, smeltende sneeuw en sneeuw

Zondag 1 januari: Regen, smeltende sneeuw en sneeuw
Update 1/01 – 12u30

De komende 24u wordt het uitkijken voor gladde wegen.
Het is koud met ook vanmiddag op de meeste plaatsen negatieve temperaturen.

Temperatuur België - 1/01/2017, 12u

Temperatuur België – 1/01/2017, 12u

Het blijft vandaag zwaarbewolkt, en uit die bewolking kan er deze namiddag wat lichte regen of motregen vallen. Geen sneeuw, want de bovenluchten zijn momenteel nog iets te warm. De regen valt wel op een bevroren ondergrond waardoor het opletten wordt voor ijzelvorming.

Komende avond en nacht trekt een storing van west naar oost over het land. Aan zee valt de neerslag onder de vorm van regen, maar elders kan de neerslag geleidelijk overgaan in smeltende sneeuw en ten oosten van Brussel kan er tijdelijk ook sneeuw vallen. Vooral in Limburg lijkt het mogelijk dat er een tijdelijk dekje gevormd kan worden, maar op de meeste plaatsen in Vlaanderen blijft er wellicht geen sneeuw liggen. In de Ardennen wel, daar kan zo’n 5 cm sneeuw vallen.

Tegen morgenochtend wordt het in Vlaanderen droog met opklaringen, maar dan wordt het mogelijks pas echt glad door bevriezing van natte weggedeelten.
In de loop van maandagvoormiddag stijgt het kwik richting 4 à 5 °C, waardoor de toestand op de weg zich weer zal normaliseren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like