Weerbericht

Weerbericht 3 januari – Overwegend droog

Dinsdag 3 januari: Overwegend droog
Update 2/1 – 17u30

We zijn het jaar winters gestart met een dun sneeuwdekje, nu overdag is die meeste sneeuw weggesmolten, maar nu duikt de temperatuur weer onder het vriespunt. We gaan uiteindelijk naar zo’n -2 °C vannacht. Dus kan weer gevaarlijk glad worden op de weg door bevriezing van natte weggedeelten.
Morgen starten we de dag vrij zonnig, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en ’s namiddags wordt het uiteindelijk zwaarbewolkt. Het blijft op wat motregen na wel zo goed als droog. Maxima rond 3 of 4 graden bij een matige westenwind.

Morgenavond en –nacht blijft de temperatuur ruim boven het vriespunt, in de loop van de dinsdagnacht zal de temperatuur zelfs stijgen, want we krijgen op woensdag aanvoer van zachte, maritieme lucht.

De volgende dagen: Fris, maar voorlopig geen doorzettend winterweer

Woensdag zijn er vooral in de voormiddag perioden van regen, na de middag wordt het droger met opklaringen, en dat bij temperaturen rond 7 °C.
De nacht van woensdag op donderdag klaart het uit gaat het wel weer vriezen en donderdag wordt vervolgens een droge en vrij zonnige dag met maxima rond 5 graden, vrijdag wordt het weer wat frisser met maxima rond 3 °C, het grootste deel van de dag blijft het droog met opklaringen, maar ’s avonds bereikt alweer een storing ons land, en die neerslag zou weer een wat winters karakter kunnen hebben.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like