Weerbericht, Weerblog

Sneeuw in het hele land

Geen beschrijving beschikbaar.

Voor het eerst deze winter kunnen we met grote zekerheid zeggen dat het in het hele land zal gaan sneeuwen; van de kust tot in Limburg. De sneeuw zal morgen bovendien kunnen blijven liggen bij temperaturen rond het vriespunt, maar wie ervan wil genieten doet dat best meteen want tegen zondagochtend worden de temperaturen ruim positief en dan smelt de sneeuw helemaal weg…

Vanavond en vannacht gaat het overal vriezen met minima tussen -1 en -4 °C in Vlaanderen. In de Ardennen gaat het zelfs streng vriezen met -10 tot -15 °C, daar beleven ze dus een erg koude nacht.

Morgen starten we droog en met enkele opklaringen, maar al snel neemt de bewolking toe op nadering van een sneeuwzone.

Die sneeuwzone bereikt morgenmiddag de kustregio en zal vervolgens langzaam het hele land veroveren. De maxima schommelen rond het vriespunt waardoor de sneeuw gemakkelijk zal kunnen blijven liggen.

Hieronder een overzicht met de timing van de sneeuwzone. De eerste sneeuwvlokken worden verwacht in West-Vlaanderen rond 12 à 14u. In Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant begint het te sneeuwen tussen 14 en 16u en na 16u komt ook Limburg aan de beurt.

Het kan 4 tot 6uur blijven doorsneeuwen en zodoende kan er toch een sneeuwtapijt van 2 à 5 centimeter gevormd worden. Aan de achterzijde van de sneeuwzone zit er wel zachtere lucht, waardoor de laatste neerslag zou kunnen overgaan in regen. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige wind uit zuidelijke richting.

Wie van de sneeuw wil genieten, zal zich wel moeten haasten want zaterdagnacht worden de temperaturen al positief en zondag wordt het uiteindelijk een graad of 5, waardoor de sneeuw snel zal wegsmelten. De dagen nadien is er van winterweer helemaal geen sprake meer, het wordt zelfs zeer zacht met midden volgende week temperaturen tot 10 °C!

Previous Post Next Post

You Might Also Like