Weerbericht

Weerbericht 22 april – Eerst regenachtig, later droog

Update 21/04 – 20u35

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt. Het gaat overal lichtejs regenen. De minima zijn vrij zacht en schommelen rond 8 °C.

Morgen, zaterdag, starten we bewolkt en regenachtig. Maar nog voor de middag wordt het overal droog. ‘s Namiddags is het overal droog met enkele opklaringen. De wind waait matig uit noordelijke richting bij maxima rond 12 °C.

Zaterdagavond en -nacht blijft het droog en wisselend bewolkt. Minima rond 5 °C. De wind wordt zwak.

De volgende dagen

Zondag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Over het noorden kan er eens een spatje regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het helemaal droog. De temperatuur schommelt rond 12 °C. De wind waait zwak uit veranderlijke richting.

Op maandag blijft het tijdens het eerste deel van de dag droog met opklaringen, later verschijnen er meer wolkenvelden en tegen de avondperiode gaat het regenen. Temperaturen rond 14 °C.

Maandagavond en -nacht gaat het overal regenen. In de Ardennen krijgt de neerslag een winters karakter.

Dinsdag, woensdag en donderdag krijgen we aanvoer van polaire lucht. Op die dagen moeten we rekening houden met talrijke voorjaarsbuien met regen, hagel en zelfs smeltende sneeuw. In de Hoge Venen wordt het koud genoeg voor sneeuwbuien. In Vlaanderen schommelt de temperatuur overdag tussen 8 en 11 °C, ‘s nachts zakt de temperatuur tot dicht tegen het vriespunt.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like