Weerbericht

Weerbericht 19 mei – Enkele buien

Update 18/05 – 20u

Vanavond zijn er enkele lokale buien actief, maar op veel plaatsen is het ook droog. Pas op het einde van de avond gaat het in het westen een tijdje intens regenen en na middernacht kunnen er ook elders in het land enkele felle buien zich ontwikkelen, lokaal mogelijk zelfs met een donderslag. De wind neemt rond middernacht ook in kracht toe tot 5 Beaufort met rukwinden tot 60 km/u.

Op vrijdag zijn er opnieuw talrijke wolkenvelden en soms valt er ook wat regen. Maar er zijn zeker wel lange droge perioden en in de loop van de namiddag kunnen in het westen enkele opklaringen verschijnen. De temperaturen zijn aan de frisse kant met maxima tot 16 °C. De wind waait matig uit het zuidwesten tot westen.

Vrijdagavond zijn er eerst nog enkele buitjes actief, maar vrij snel wordt het droog en verschijnen er opklaringen.

De volgende dagen

Zaterdag is het eerst overal droog met mooie opklaringen, in de loop van de dag verschijnen er meer stapelwolken en in de loop van de namiddag kan er lokaal een bui tot ontwikkeling komen. Het zal zeker niet overal regenen, op sommige plaatsen blijft het de hele dag droog, op andere plaatsen kan het een kwartier of half uurtje regenen. Het grootste deel van de dag blijft het sowieso droog. We halen maxima rond 18 °C bij een matige zuidwestenwind.

Zondag blijft het droog bij een afwisseling van zon en wolken. Het wordt 20 °C bij een meestal zwakke wind.

Maandag wordt wordt een warme dag met temperaturen tot 24, lokaal 25 °C. En er zijn mooie zonnige perioden.

De dagen nadien wordt het wisselvalliger en enkele graden minder zacht.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like