Weerblog

Lange warme, zonnige en droge periode op komst

De komende dagen zorgt de opbouw van hogedruk voor zonniger, droger en vooral warmer weer. De temperaturen stijgen vanaf morgen vlot tot boven 20 °C en volgende week zullen we zelfs regelmatig rond of boven 25 °C uitkomen. Dus ook de vooruitzichten voor het verlengde Hemelvaartsweekend zien er veelbelovend uit met temperaturen van 25 °C en misschien wel meer. Bovendien zal de zon vaak ongehinderd kunnen schijnen. De kans op neerslag is de komende 7 tot 10 dagen ook te verwaarlozen.

Kortom, de laatste 10 dagen van mei zullen wellicht zomers verlopen!

Ter illustratie de temperatuurverwachting voor dinsdag 23 mei. Aan zee blijft het iets koeler met maxima rond 19 °C, maar in het binnenland kan de temperatuur stijgen richting 24, lokaal 25 °C.

Dat we nog een tijdje kunnen genieten van hoge temperaturen is duidelijk te zien aan de trendverwachting van het Amerikaans weermodel. Tot het einde van de maand zakken de temperaturen wellicht niet meer onder de 20 °C-grens.

Ook de neerslagpluim spreekt boekdelen (geeft de kans weer op neerslag). Pas rond de maandwisseling stijgen de neerslagkansen.

Een hele volgende week wordt ons weer bepaald door een stevig hogedrukgebied.

Previous Post Next Post

You Might Also Like