Weerbericht

Weerbericht 17 mei – Zomers warm

Update 16/05 – 16u30

Vanavond wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af, in het westen is er een kleine kans op een lokale regen- of onweersbui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt een zachte nacht met minima rond 16 °C.

Woensdag wordt een zomerse dag met temperaturen van 24 °C aan zee tot 28 °C in de Kempen. Er zijn vaak mooie zonnige perioden, met ook wel wat hoge wolkenvelden. In de loop van de namiddag verschijnt er meer bewolking in het westen van het land, maar het blijft tot de avond droog. De wind waait matig uit het zuidoosten.

Woensdagavond kan er al een enkele onweersbui zich ontwikkelen in het westen en de gebieden nabij de Franse grens. In de loop van de nacht schuift die regen- en onweerszone verder doorheen ons land.

De volgende dagen

Donderdag is het gevoelig frisser met maxima rond 16 à 17 °C. In de voormiddag zijn er perioden van regen, in de oostelijke provincies kan daarbij nog een donderslag weerklinken. In de namiddag wordt het droger. Die droge periode is echter maar van korte duur want ‘s avonds dikt de bewolking alweer aan en dan gaat het regenen. In de nacht van donderdag op vrijdag kan er veel regen vallen (mogelijk meer dan 20 l/m²). De meeste regen valt wellicht in de provincies West- en Oost-Vlaanderen.

Vrijdag is het wisselvallig met perioden van regen of enkele buien. De meeste regen valt tijdens de voormiddag, het wordt maximaal 16 °C.

Zaterdag is het eerst droog met mooie opklaringen, maar in de loop van de namiddag worden er enkele buien verwacht, lokaal fel en met kans op onweer. Op dit moment worden de meeste buien in het westen van het land verwacht. De temperaturen schommelen rond 17 °C bij een matige wind uit het zuidwesten.

Zondag blijft het op een lokaal buitje na helemaal droog bij een afwisseling van zon en wolken. Temperaturen rond 18 °C.

Begin volgende week zou de temperatuur weer boven 20 °C kunnen uitkomen.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like