Weerbericht

Weerbericht 7 maart – Droger vanaf het westen

Update 6/03 – 17u30

Ook vanavond en vannacht blijft het wisselvallig met nog enkele buien. De buien worden wel minder taltijk en frequent. De minima schommelen rond 5 °C.
Dinsdag vallen er in de voormiddag nog enkele lichte buien (vooral in het centrum en het oosten), maar vrij snel wordt het droger vanaf het westen. In de namiddag blijft het droog en verschijnen er enkele opklaringen. De maxima schommelen rond 9 °C. De wind waait meestal matig uit het westnoordwesten.

Dinsdagavond is het droog met opklaringen, maar in de loop van de nacht dikt de bewolking alweer aan en tegen de ochtendperiode gaat het regenen.

De volgende dagen

Woensdag wordt een zwaarbewolkte dag met dikwijls regen. Verspreid over de dag valt er zo’n 5 tot 10 l/m². Het wordt zachter met temperaturen tot 12 à 13 °C. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest met rukwinden tot 60 km/u.

Ook donderdag wordt een grijze dag met perioden van regen. De meeste regen valt tijdens de voormiddag, na de middag valt er af en toe wat lichte regen of motregen. Ondanks de regen blijft het vrij zacht met maxima in de buurt van 12 °C. Er staat een matige zuidwestelijke wind.

Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt met mogelijks wat gedruppel. In de loop van de namiddag kunnen er meer opklaringen verschijnen, het eerst aan zee, later ook in het centrum van het land. De temperaturen schommelen rond 13 à 14 °C.

Op zaterdag en zondag wordt het weer wisselvallig en gaat het harder waaien bij temperaturen rond 10 of 11 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like