Weerbericht

Weerbericht 6 oktober – Eerst opklaringen, later bewolkt

Donderdag 6 oktober: Eerst zijn er opklaringen, later wordt het bewolkt
Update 5/10 – 18u45

Vanavond en vannacht blijft het helder, en het wordt fris. Minima rond 2 °C in de Hoge Venen, rond 4 à 5 °C in het centrum en rond 7 °C aan zee. In de Kempen en in de Hoge Venen kan het aan de grond licht vriezen.

Morgen starten we zonnig, maar vrij snel neemt de bewolking vanuit het noordoosten toe. Al voor de middag wordt het bewolkt in de Ardennen en Limburg en in de loop van de namiddag breidt de lage bewolking verder uit naar de rest van het land. Op het einde van de dag zal het overal bewolkt worden. ‘s Avonds kan er wat licht gemiezer uit de bewolking vallen. Maxima rond 14 °C. Ook morgen waait er een strakke wind (4 Bft) uit het noordoosten.

De volgende dagen

Vrijdag blijft het vaak bewolkt met slechts enkele korte opklaringen. Er kan wat gedruppel uit de bewolking vallen maar het blijft toch overwegend droog. De maxima schommelen rond 15 °C. Er waait een matige noordoostenwind.

Tijdens het weekend domineren de wolken ons weerbeeld. Zaterdag kan er vooral tijdens de voormiddag wat lichte regen vallen, maar voorts blijft het meestal droog. De temperaturen blijven iets te fris voor de tijd van het jaar met maxima rond 14 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like