Weerbericht

Weerbericht 5 maart – Perioden met regen

Update 4/03 – 18u37

Vanavond valt er in het centrum en het oosten nog wat regen, maar in de loop van de nacht wordt het droog met brede opklaringen. Minima rond 5 à 6 °C.

Zondagochtend is het droog met nog enkele opklaringen, maar al snel dikt de bewolking aan vanaf het westen en gaat het regenen. Vooral tussen 13 en 16u kan het bij momenten stevig doorregenen. Later in de namiddag volgen er nog enkele buien vanaf het westen (mogelijks met een donderslag). Het gaat harder waaien met een vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. Er zijn rukwinden mogelijk van 50 tot 70 km/u, tijdens buien mogelijk nog wat meer. Het wordt op zondag opnieuw frisser met maxima rond 8 à 9 °C.

Ook ‘s avonds moeten we nog rekening houden met enkele buien en een strakke wind. De temperaturen zakken naar 4 °C.

De volgende dagen

Maandag wordt het wisselvallig met ‘s morgens regen, en later op de dag nog enkele buien, maar dan zijn er zeker ook lange droge perioden. Tussendoor is er ruimte voor de zon. De maxima schommelen rond 9 °C. Tijdens het eerste deel van de dag waait er nog een strakke westenwind, later neemt de wind in kracht af.

Op dinsdag is het dikwijls bewolkt, en vooral tijdens de voormiddag kan er nog wel eens een bui vallen. De temperaturen schommelen nog steeds rond 9 °C. In de nacht van dinsdag op woensdag gaat het regenen. Woensdag valt er voornamelijk tijdens de voormiddag regen, ‘s namiddags blijft het droog.

Ook de dagen nadien blijven eerder wisselvallig.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like