Weerbericht

Weerbericht 22 november – Droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen

Dinsdag 22 november: Droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen
Update 21/11 – 18u30

In het westen blijft het vanavond droog, maar in het centrum en het oosten blijft het nog enige tijd regenachtig met buien die moeten overschuiven. De temperaturen zakken niet veel, tegen de ochtend is het ongeveer 10 °C. Er waait vannacht wel een stevige wind met rukwinden tot 50 km/u.

Morgen blijft het in Vlaanderen droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vooral in het westen zijn er soms brede opklaringen. In de Ardennen blijft het een groot deel van de dag regenachtig. Er waait eerst nog een matige tot vrij krachtige wind, maar in de loop van de dag wordt het rustiger. Het is nog steeds zacht, met maxima rond 12 °C.
Dinsdagavond en -nacht wordt het zwaarbewolkt met perioden van lichte regen of motregen.

De volgende dagen

Woensdag blijft het meestal zwaarbewolkt. Een zwakke storing moet overtrekken en dat zorgt vooral tijdens de voormiddag voor wat regen. Tijdens de namiddag wordt het droger. Het wordt zo’n 10 °C bij een zwakke wind uit oostelijke richting.

Donderdag, vrijdag, zaterdag worden zwaarbewolkte dagen. Er kan steeds wat motregen uit die bewolking vallen, maar de neerslaghoeveelheden blijven toch wel beperkt.

Donderdag staat daarbij nog een stevige noordoostenwind en halen we nog maxima rond 10 °C. Vanaf vrijdag wordt het rustiger, maar dan wordt het ook frisser. Door het zwaarbewolkt weer verandert er ’s nachts weinig aan die temperaturen. ‘s Nachts halen we een graad of 6, en overdag 7 of 8 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like