Weerbericht

Nog enkele winterse dagen, in het weekend zachter

(27/02) – Vannacht valt de wind grotendeels weg en wordt het helder. Daardoor koelt het sterk af. Het wordt wellicht de koudste nacht van de winter met minima tussen -6 en -10 °C in Vlaanderen. In de Ardennen gaat het streng vriezen.

Morgen wordt opnieuw een zonovergoten dag. De temperaturen blijven overal negatief, waardoor we van een ijsdag kunnen spreken. Het wordt hooguit -2 °C. De wind neemt morgen opnieuw flink in kracht toe, tot matig (4 Bft) uit het oosten.

Donderdag verschijnt er meer bewolking en vooral in de gebieden nabij de Franse grens kan er ook wat lichte sneeuw vallen, zeker geen grote hoeveelheden. De maxima komen net boven het vriespunt uit. Maar er waait wel nog steeds een matige tot vrij krachtige oostenwind met rukwinden tot 55 km/u.

Vrijdag kan een gevaarlijke dag worden. In de namiddag en avond maakt een storing een einde aan de koude periode. Eerst kan er wat sneeuw vallen, later mogelijk overgaand in onderkoelde of aanvriezende regen, meer details zullen pas de komende dagen duidelijk worden.

Zaterdag zet de dooi echt in, het wordt 6 à 7 °C bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Er kan wel eens een bui vallen, maar het is toch vaak droog. Zondag wordt het mogelijk nog iets zachter…

Previous Post Next Post

You Might Also Like