Weerbericht

Koudste week van de winter

(24/02) We krijgen stilaan aanvoer van nog wat koudere lucht uit het oosten. Tot volgend weekend blijft het vrij koud met overdag temperaturen rond of net onder het vriespunt. ‘s Nachts gaat het matig vriezen.

Vanavond en vannacht is het lichtbewolkt tot helder en zakt de temperatuur naar minima rond -4 °C.

Morgen wordt opnieuw een heel zonnige dag, maar ondanks de uitbundige zonneschijn wordt het niet warmer dan 1 °C. Door de schrale noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur enkele graden lager.

Maandag starten we de dag met veel zonneschijn, maar geleidelijk aan verschijnen er meer wolken. Het blijft wel droog bij maxima rond of net onder het vriespunt. In het centrum en het oosten blijft het maandag de hele dag lichtjes vriezen, in het westen kan het nog 1 °C worden. De noordoostenwind waait nog steeds matig tot vrij krachtig met windstoten tot 50 km/u.

Op dinsdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Lokaal kan er een enkel sneeuwvlokje dwarrelen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen rond of net onder het vriespunt.

Woensdag wordt de koudste dag van de periode met overal ook overdag negatieve temperaturen. Er is veel ruimte voor de zon.

Donderdag verschijnt er meer hoge sluierbewolking, maar het blijft nog droog. Pas op vrijdag komt een storing vanuit het zuiden dichterbij. Daardoor vergroot de kans op sneeuw, regen of ijzel. Wellicht komt ons land op de grens tussen de koude en de zachtere lucht te liggen, en dat maakt de verwachting momenteel nog erg onzeker.

Previous Post Next Post

You Might Also Like