Weerbericht

10 augustus – Zeer wisselvallig

Update 9/08 – 20u20

Vanavond en vannacht zijn er vooral in de westelijke landhelft enkele buien mogelijk. Elders blijft het droog. Minima rond 13 °C. Lokaal kan er wat nevel ontstaan.

Morgen wordt het zeer wisselvallig. In de voormiddag is het nog vaak droog, maar vanaf de middag moeten we rekening houden met mogelijk felle buien. Er kan veel neerslag vallen op korte tijd, en er is ook kans op onweer. De temperaturen zijn aan de frisse kant voor deze tijd van het jaar en schommelen rond 19 °C in het centrum. In de kempen en de gebieden nabij de nederlandse grens kan het iets warmer worden met maxima tot 21 °C. De wind waait meestal matig uit het noorden.

Donderdagavond blijft het wisselvallig met voornamelijk in het centrum nog enkele onweerachtige buien. Aan zee wordt het snel droog.

De volgende dagen

Vrijdag kan er ‘s morgens nog een bui tot ontwikkeling komen, maar in Vlaanderen wordt het vrij snel droog met opklaringen, in Wallonië blijft de kans op enkele buien de hele dag bestaan. Het wordt 21 °C.

Zaterdag trekt een storing van west naar oost over het land. Het blijft overwegend bewolkt, met perioden van (lichte) regen. In het westen regent het al van ‘s morgens vroeg, terwijl het in Limburg tot de middag nog kan droog blijven. In de namiddag wordt het over het westen en het centrum droger, met mogelijk enkele opklaringen. Het wordt niet warmer dan 19 °C.

Zondag en vooral maandag komt er een weersverbetering!

Zondag blijft het droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het wordt enkele graden zachter met temperaturen tot 22 °C.

Maandag wordt de beste dag van de periode, met flink wat zon en maxima tot 25 °C.

Dinsdag is het eerst droog en vrij zonnig , maar in de loop van de dag neemt de kans op buien, en onweer toe.

Een overzicht:

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like