Weerbericht, Weerblog

Rustige, droge, maar wel koude overgang van oud naar nieuw met kans op mist

We vertoeven dezer dagen onder de invloed van een stevig hogedrukgebied, maar in de winter betekent dat helaas niet altijd zonnig weer. De zon heeft deze tijd van het jaar weinig kracht waardoor mist en/of lage wolken alle kansen krijgen. Dat hebben we ook vandaag gemerkt. Opklaringen waren er op deze laatste dag van 2019 amper.

Ook vanavond blijft het overwegend bewolkt. Het blijft zeker droog, maar door het rustige weer kan er regionaal nevel en mist gevormd worden. De temperaturen zakken de komende uren geleidelijk aan, en zullen op het moment van de jaarwisseling rond het vriespunt schommelen. Sjaal en handschoenen zijn vannacht dus geen overbodige luxe. En vooral in het centrum en het oosten van het land kan het lokaal glad worden door aanvriezende nevel/mist en de vorming van rijmplekken.

Door het afsteken van vuurwerk komen er extra stofdeeltjes in de lucht, en daardoor kan mist zich gemakkelijker vormen. Daardoor wordt het vooral rond middernacht opletten voor regionaal (dichte) mist. Het zicht kan plots gereduceerd worden. Iets om rekening mee te houden.

Morgen blijven nevel, mist en lage bewolking hardnekkig in de westelijke landhelft. Over het oosten van ons land breekt de zon wellicht in de loop van de dag doorheen het wolkendek. Waar het opklaart ligt de temperatuur rond een graad of 5. In de bewolkte gebieden ligt het kwik rond 2 of 3 graden boven het vriespunt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like