Weerbericht, Weerblog

Zomer in oktober

De komende dagen blijven we onder invloed van hogedruk en dat zorgt voor enkele zonnige en erg zachte nazomerse dagen. De kaap van 25 °C komt zelfs in zicht. In het tweede deel van de week blijft het erg warm, maar dan gaat het wel iets harder waaien en lijkt de kans op een bui wat groter kunnen worden.

Na een koele start is het dankzij de zon opnieuw aan het opwarmen richting 17 °C. Ook deze namiddag blijft het vrij zonnig, met slechts wat hoge sluierwolken. Er waait een meestal zwak briesje uit het oosten.

Vanavond en vannacht koelt het opnieuw snel af. Het blijft erg rustig en vrijwel helder. Lokaal kan er wat nevel of een enkele mistbank gevormd worden bij minima tussen 3 en 5 °C.

Morgen, dinsdag, krijgen we hetzelfde weerbeeld. Het wordt dus opnieuw zonnig, met soms wat hoge wolkensluiers. Het enige verschil is dat het warmer wordt, tot 21 °C!

In de nacht naar woensdag zal het niet meer zo sterk afkoelen. Dan gaan we naar minima rond 8 °C en ook dan blijft het vrijwel helder en rustig weer.

Woensdag wordt het zonnig en bijzonder warm voor de tijd van het jaar, met maxima rond 22 °C in het centrum en tot 23 of zelfs 24 °C in de Kempen. De wind waait zwak tot soms matig uit het zuidoosten.

Woensdagnacht zal er geleidelijk aan meer bewolking verschijnen vanaf het zuiden, en vergroot de kans op enkele lokale buien.

Ook donderdag wordt weer een zachte dag met maxima rond 22 °C, al zal er wellicht wat meer bewolking voorkomen tijdens de ochtendperiode, met tijdelijk ook nog kans op een enkele bui. In de namiddag verschijnen er geleidelijk aan brede opklaringen en blijft het overal droog. Het gaat wel harder waaien (4 Bft) uit het zuidwesten.

Donderdagnacht komt er een volgende storing dichterbij, waardoor opnieuw de kans op enkele buien vergroot, al is het nog af te wachten in hoeverre de buien ons zullen kunnen bereiken. Het is in ieder geval een zachte nacht met minima rond 14 °C.

Ook vrijdag wordt het nazomers met zonnige perioden, afgewisseld met enkele wolkenvelden. De temperaturen zijn nog steeds erg zacht voor de tijd van het jaar met maxima rond 20 °C. Het blijft matig waaien uit zuidelijke richting.

Zaterdag wordt opnieuw een topdag met veel zon en temperaturen tot 24 °C, in de Kempen is zelfs 25 °C mogelijk.

Zondag wordt de verwachting wat onzeker, actieve storingen komen dichterbij waardoor de kans op regen vergroot en de temperatuur wellicht enkele graden moet prijsgeven…

Previous Post Next Post

You Might Also Like