Weerbericht

Weerbericht 27 januari – Gevoelig zachter

Update 26/1 – 18u47

Vrijdag 27 januari: Gevoelig zachter

Vanavond en vannacht is het eerst vrijwel helder weer. Later verschijnen er in de oostelijke provincies wat lage wolken. Het blijft wel droog. Het gaat nog een keertje vriezen met minima tussen -3 en -6 °C. De wind waait zwak tot matig en ruimt in de loop van de dag naar het zuiden.

Op vrijdag verschijnen er na het verdwijnen van het ochtendgrijs mooie opklaringen, met soms wel hoge wolkensluiers. Het wordt gevoelig zachter met maxima rond 8 °C in Vlaanderen. De wind waait meestal matig uit het zuidoosten tot het zuiden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het droog en het gaat niet meer vriezen. Minima tussen +2 en +5 °C.

De volgende dagen

Zaterdag neemt in de loop van de dag de bewolking toe, en mogelijk valt er tijdens de late namiddag of vroege avond wat lichte regen of motregen. Het blijft erg zacht met maxima in de buurt van 8 à 10 °C.

Zondag wordt een zwaarbewolkte dag met perioden van regen. De maxima schommelen rond 7 à 8 °C. En er waait een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Maandag en dinsdag blijft het dikwijls zwaarbewolkt met perioden van regen of enkele buien. Het kwik kan klimmen tot 10 °C.

De hele volgende week blijft de temperatuur ook ‘s nachts ruim boven het vriespunt. Het is dus (voorlopig?) gedaan met de nachtvorst.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like