Weerbericht

Weerbericht 16 maart – Mooie lentedag

Update 15/03 – 16u30

Vanavond en vannacht is het zo goed als helder. Onder die sterrenhemel koelt het wel goed af. Minima rond 4 à 7 °C.

Donderdag wordt een mooie lentedag. Tijdens de vroege ochtend kunnen er lokaal nog wat lage wolken hangen, maar al snel wordt het overal zonnig, met temperaturen die stijgen tot zo’n 17, of lokaal 18°C. De wind waait zwak uit zuidelijke richting.

In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking toe maar het blijft droog.

De volgende dagen

Vrijdag is het tijdens de voormiddag zwaarbewolkt en af en toe valt er wat lichte regen of motregen. Geen grote neerslaghoeveelheden. Na de middag wordt het in Vlaanderen droog met opklaringen, terwijl in het zuiden de kans op een bui blijft bestaan. Het is op vrijdag gevoelig frisser met maxima rond 10 à 11 °C. In de loop van de dag gaat het harder waaien. ‘s Avonds neemt de bewolking toe vanuit het westen en gaat het regenen.

Zaterdag blijft het zwaarbewolkt met langdurige perioden van regen. Verspreid over de dag valt er zo’n 10 tot 15 l/m². Bovendien waait er een vrij krachtige westenwind.

Ook op zondag domineren de wolken ons weerbeeld en dan valt er vooral tijdens de voormiddag nog wat regen, later op de dag wordt het droog.
Maandag blijft het bewolkt, maar op wat gedruppel na zou het wel droog blijven.

Zondag en begin volgende week schommelen de maxima rond 11 à 12 °C. Dat zijn de normale waarden voor deze tijd van het jaar.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Het weerbericht op deze site wordt iedere dag tussen 17u en 19u bijgewerkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like