Weerbericht

Weerbericht 12 oktober – Bewolkt en fris

Woensdag 12 oktober: Bewolkt en fris
Update 11/10 – 15u30

Vanavond neemt de bewolking verder toe, maar het blijft wel nog droog weer. Pas op het einde van de nacht kan er wat lichte neerslag vallen. Door de bewolking koelt het minder sterk af dan de voorbije nacht. Minima tussen 6 en 9 °C.

Morgen, woensdag, blijft het dikwijls bewolkt. Uit die wolken kan er soms wat lichte regen of motregen vallen, maar grote neerslaghoeveelheden worden er niet verwacht. Het wordt een frisse dag met maxima rond 11 °C in Vlaanderen. De noordoostenwind neemt in kracht toe, tot soms vrij krachtig aan de kust en matig elders.

Woensdagnacht verschijnen er brede opklaringen, het koelt af naar een graad of 4.

De volgende dagen Geleidelijk zachter

Donderdag blijft het droog, met tijdens de voormiddag brede opklaringen, maar na de middag neemt de bewolking geleidelijk aan toe. Het gaat matig tot vrij krachtig waaien uit het noordoosten waardoor het fris zal aanvoelen.

Vrijdag blijft het overwegend bewolkt met vanaf het westen perioden met regen. Vooral in West- en Oost-Vlaanderen. Elders blijft het droog tot de avond. Vrijdagnacht schuift de regenzone verder landinwaarts en gaat het overal regenen. Maxima rond 14 °C.

Zaterdag is het eerst regenachtig, maar na de middag klaart het verder op. Het wordt zachter met temperaturen rond 16 °C.
Zondag blijft het wellicht droog met zonnige perioden. Het kwik klimt nog wat verder, richting 18 °C.

Trend temperatuur Amerikaans weermodel
Meer info over de weerpluimen vindt u hier (klik)

Previous Post Next Post

You Might Also Like