Weerbericht

Tot en met het weekend wisselvallig

Update 27/06/2017 18:27

We bevinden ons de komende dagen in maritieme lucht, waardoor het wisselvallig is met regelmatig buien.

Vanavond is er verspreid in het land kans op enkele stevige buien, mogelijk met onweer. Buien zijn per definitie een lokaal fenomeen. Dat betekent dat het op de ene plek stevig kan regenen, terwijl het enkele kilometers verderop droog blijft. Na middernacht verdwijnt geleidelijk aan die onweersdreiging en wordt het weer droog. De zachte minima schommelen rond 16 °C.

Woensdag beginnen we de dag grijs, maar in de loop van dag verschijnen er toch ook wel opklaringen. In het oosten vallen er regelmatig buien, terwijl het in het westen en het centrum overwegend droog blijft. De maxima zijn perfect normaal voor deze tijd van het jaar en schommelen rond 21 °C. Er waait een matige westenwind.

Donderdag en vrijdag zijn er dikwijls bewolkte perioden, en valt er bij momenten eens wat regen, aan zee is het overwegend droog. De buien kunnen altijd gepaard gaan met enkele donderslagen. De maxima komen op donderdag en vrijdag niet hoger uit dan 20 °C. De wind blijft matig waaien uit het westen.

Op zaterdag trekt er een regenzone over, maar die timing is nog wat onzeker, waarschijnlijk trekt die storing tijdens de voormiddag over en dan zou het tijdens de namiddag droger worden. De temperaturen zijn aan de koele kant met maxima rond 18 à 20 °C. Ook zondag moeten we af en toe rekening houden met een bui, maar vanaf maandag zorgen drukstijgingen voor droger en zonniger weer.

Ondanks de buien van deze week blijft de droogte wel zorgwekkend. We hebben momenteel een neerslagtekort van ongeveer 150 mm (neerslaghoeveelheid van 2 maanden). En dat tekort kunnen we met de verwachte neerslag van deze week (5 tot 25 mm) niet wegwerken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like